Hoppa till sidans innehåll

Ridhusen och ridbanorna


Information för er som undrar hur det står till med ägandet och dispositionsrätten av ridhusen samt ni som frågar er varför man skall betala för att få utnyttja Gröna Ridhuset. Nedan återfinns information som SFK-styrelse kom ut med i samband med att Gröna Ridhuset var färdigbyggt (punkt 1-3 är direkt citerat):

 

Information om ridhusen

1) "Stockholms Ryttarstadion AB är ägare till de tre ridhusen på Ryttarstadion." 
2) "Stockholms Ridhus och Östermalms Ridskola har båda hyreskontrakt och nyttjanderätt till ”Gamla Ridhuset” och till ”Gröna Ridhuset”. Ridskolorna fördelar således ridhustiden för sin lektionsverksamhet liksom tillgänglig tid för övriga kunder, t ex enskild ridning för dem som har hästar uppstallade vid respektive ridskola." 
3) "Dock kan SFK efter överenskommelse med SR och ÖR få använda 15-20 dagar/år för sina träningar, kurser, tävlingar osv."

Undertecknat styrelsen SFK

 

Norra Länken

Gröna ridhuset byggdes för att Norra Länken skulle byggas. Därvid bedömdes det att byggentreprenörerna behövde det Röda ridhuset som förråd och att alternativet då, under byggnadstiden, skulle vara det Gröna ridhuset. Av detta följer även att det Gröna ridhuset har ett tidsbegränsat byggnadslov. Planerna är att sedan riva ridhuset om vi inte kan utverka att det får stå kvar.

 

Klubbtider 2009-

Enär röda ridhuset tillsvidare brukas som förråd, pga. Norra länken byggandet, har SFKs klubbtider i Gröna ridhuset minskat drastiskt. De klubbtider som tillsvidare finns att tillgå är lördagar och söndagar klockan 18-22. På dessa tider kommer det i första hand förläggas organiserade klubbträningar. All träning skall publiceras under fliken kalender, på denna hemsida, varifrån man länkas vidare till information om tränare och anmälan.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:23 Skribent: Johan

Postadress:
Stockholms FRK - Ridsport
Yvonne Frykfors, Lunda 28
17893 Drottningholm

Kontakt:
Tel: 086643194
E-post: kansliet@stockholmsf...