Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Weekendträning 2018-02-17/18


Weekendträning på Johannesberg

Tidigt i lördags morse backade Sissi upp sin stora hästtransport på stallbacken på Ryttis. Där väntade vi, ett gäng förväntansfulla ryttare och hästar. Efter lastning bar det av till Johannesberg och Cattis trevliga anläggning, för en inspirerande träningshelg tillsammans med våra hästar. Träningen hölls av Maria Sundin, utbildad och licensierad tränare och ridlärare samt ICF coach och mental tränare. 

Efter ankomsten till Johannesberg installerade vi först våra hästar i sina boxar och därefter oss själva i våra rum ovanpå stallet. Därefter serverades vi lunch och medan vi åt började Maria sedan med ett inledande teoripass, med fokus på hur man får ett bättre samspel med sin häst, ökar glädjen och får en bättre utveckling. Därefter var det dags att prova själva i ett första ridpass. ”Det ska vara lätt att rida” sa Maria flera gånger och det var det! Med de enkla instruktioner vi fick på de enkla övningar vi skulle göra gick ryttare och häst in i sin bubbla och fokuserade helt på uppgiften. Fascinerande! 

Före middagen samlades vi och tog ett glas bubbel samtidigt som vi utbytte erfarenheter. Senare på kvällen gick vi själva ner i stallet och kvällsfodrade vår hästar. Efter kvällens trevliga gemenskap tog vi oss efterhand i säng, redan taggade inför morgondagens ridpass. 

I det andra ridpasset jobbade vi vidare på samma tema och vi var alla väldigt nöjda med vår utveckling. Så pass nöjda att vi redan på plats bokade in nästa träningshelg med Maria, denna gång med hoppning som tema. Det kan du läsa mer om på SFK:s hemsida.

 

Tack Maud, som fixade, Cattis, som har anläggningen, och alla andra som var med för en mycket trevlig och lärorik helg!

Uppdaterad: 18 APR 2018 11:15 Skribent: Jan Pallinder
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Stockholms FRK - Ridsport
Yvonne Frykfors, Lunda 28
17893 Drottningholm

Kontakt:
Tel: 086643194
E-post: kansliet@stockholmsf...