Hoppa till sidans innehåll

Ryttarspelen 9-10 juni 2017


Succé för Ryttarspelen Stockholm Equestrian Games

Ryttarspelen är tillbaka! Stockholm Equestrian Games pågick i två dagar och blev en klar succé. Vädrets makter var på vår sida med härligt solsken i två dagar. Upplägget med tävlingar under dagen och sedan uppvisningar fungerade väldigt bra. Banan var nyklippt och underlaget perfekt. Många talar om Ryttarstadions Gröna Bana som en av Sveriges vackraste tävlingsbanor. 

Amanda Nieminen vann fredagens avslutande 1,30-hoppning med Cardentostoet Spinda Cantaloupe. Sedan tog KG Svensson över och visade tömkörning. Han förklarade för publiken vad han gjorde och vad han ville se hos hästen. Sedan visades Working Equitation och dagens avslutades med en polomatch. Tuffa ryttare på poloponnyer som lugnt väntade på sin tur och sedan satt full fart inne på banan.

På lördagen avgjordes Ryttarspelens klassiska hoppningar. Max Sillfors från Karlslunds Ryttarsällskap vann Gustaf Casparsson Memorial och slog också alla seniorerna i den andra avdelningen. 15-åringen rider fortfarande ponny och 17-årige Account är hans första stora häst. 

  • Jag ville kvala till SM och Nordiska och det gick ju vägen, sa Max efter segern. 

Malin Baryard vann den allra första upplagan av Gustaf Casparsson Memorial, året var 1994. 

  • Klart att jag vill vinna OS någon gång i framtiden sa Max under segerintervjun. Och Malin är givetvis en av hans idoler. 

    

Josefin Sohlman från Djursholms Ridklubb vann HM Drottningens Pris. 

  • Jag gick ut först i omhoppningen och målet var att vinna! Jag vet att Galicia kan gå fort och är väldigt noggrann.
  • Extra kul att slå ett proffs som Marcus Westergren tyckte Josefine som läser heltid på KTH. Galicia har hon tävlat i ungefär ett år och hoppas få fortsätta.

Marcus Westergren var dagens ständiga tvåa med tog hem HM Konungens Kanna med Calmere.

Under lördagen kunde alla barn få en åktur med fjordhästen Totte. Och Ryttarspelen avslutades med en ovanlig tävling med mixade lag. Dressyr, hoppning och inte minst terrängritt med en fartfylld runda över rejäla häckar, bank och landning i vattengrav.

Varmt tack till våra sponsorer: Westlife, Brunmåla Hästklinik, Björn Lundén Information, Torstenssons, Equipe, Yes Box och Strömsbergsgården.  Läs ner på vår hemsida.

Och stort tack till alla våra funktionärer – ingen nämnd och ingen glömd – som gjorde årets Ryttarspel till en succé! Er insats är helt enkelt ovärderlig. Nästa år kommer vi igen och då med högre ambitioner! Tävlingsledningen återkommer snarast med datum för nästa års tävling.

Läs mer och se bilder på vår hemsida: www.stockholmequestriangames.se eller på Facebook Stockholm Equestrian Games.

Uppdaterad: 19 SEP 2017 09:30 Skribent: Jan Pallinder
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Stockholms FRK - Ridsport
Yvonne Frykfors, Lunda 28
17893 Drottningholm

Kontakt:
Tel: 086643194
E-post: kansliet@stockholmsf...