Hoppa till sidans innehåll

GLÖGGRITTEN den 4:e december 2010


Det snöade och var mycket kallt på morgonen. Cirkus 17 ryttare hade anmält sitt intresse, en blev sjuk och resten frös alt snöade inne. Det kom fem ryttare. Rosita, Iréne och Anna kom från K1 resp Ryttarstadion. Mattias kom från Solna – undras hur stort varghotet är så långt norrut. Linda kom, söderifrån, med sin fyraårige unghingst – Shire – så liten är han inte, men galoppera kan han. Jag, Marianne, hade tänkt rida med men pga missförstånd så trodde Roland att Glöggritten gick inomhus. Han letade oss i ridhusen. Under tiden han letade smög vi oss i väg.

Underlaget var perfekt för snögalopper. Lasse och jag mötte, efter Ladugårdsgärde, med glögg. Ryttarna hade en synnerligen fräschör – rosenkindade. Glöggen var bilförarvänlig, men den värmer upp inombords. Ryttarna tog en runda runt Hundkyrkogården, över Tullbron och sedan en galopp på den krogiga, upp och ned-ridvägen mot pic-nic-borden. Där var det kaffepaus med mackor.

Jörgen från Enköping, vars häst inte är riktigt fit for fight hade löst problemet med att kunna delta om än på lite avstånd. Han erbjud fru och dotter en shoppingtur till Stockholm. Väl där lämnade han av dem vid Gallerian och fortsatte ut till oss. Efter kaffet avvek han in mot stan.

Ryttarna to vägen mot Ryttarstadion genom Östermalm. Vi stadsbor måste alltid visa vår ridväg på Narvavägen.

Hemkommen, efter två och en halvtimme, till K1-banan upplöstes sällskapet. Linda och Mattias förstärktes med mackor så att de skulle klara hemfärden.

Vid pennan

Marianne Loodin

Uppdaterad: 08 DEC 2010 07:52 Skribent: Jan Pallinder

Postadress:
Stockholms FRK - Ridsport
Yvonne Frykfors, Lunda 28
17893 Drottningholm

Kontakt:
Tel: 086643194
E-post: kansliet@stockholmsf...