Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Glöggritten 2016-12-03


Lördagen den 3. december var det dags för att rida Glöggritt på Djurgården. Det var 22 glada ekipage som slöt upp på Ryttarstadion. Efter att ha fått en genomgång av dagens "Master" Bengt Björkman kring färdvägen bar det iväg. En del ekipage var vacker utsmyckade med både tomteluvor, renhorn och glitter medan andra ekipage var mer neutrala!

Vi red iväg upp på de fina ridvägarna och ut på Gärdet där vi tog en fin galopp längs galoppbanan för att sedan fortsätta ut mot Djurgårdsbrunn. Längst ut längs Djurgårdskanalen mot Värtan ligger Lilla Sjötullen, vi fortsatte över den lilla bron som ligger där och red sedan omväxlande i skritt och trav fram till tapten som sig bör var förlagd vid fikaborden mellan Manilla och Djurgårdsbrunnsbron. Där mötte som vanligt Roland upp och hade dukat fram glögg, lussebulla och pepparkakor som Coop Forum i Täby/Arninge frikostigt bjöd deltagarna på. Stort tack för det Coop!

Efter en härlig glöggpaus bar det sedan vidare ner bakom Skansen och in mot Djurgårdsbron. Djurgårdsbron passerades i ståtlig travmarsch och det var många mobilkameror hos lördagsflanörerna som fångade ryttarna! Glada människor och barn vinkade glatt!

Efter en avslutande skritt genom Diplomatstaden och över Gärdet red vi sedan tillbaka till Ryttarstadion där fältet upplöstes och God Jul önskades till alla. Vi passade även på att göra reklam för kommande vårritt även om det just nu känns som en bit dit men även för en kommande gryningsritt genom staden.

Uppdaterad: 21 DEC 2016 19:24 Skribent: Jan Pallinder
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Stockholms FRK - Ridsport
Yvonne Frykfors, Lunda 28
17893 Drottningholm

Kontakt:
Tel: 086643194
E-post: kansliet@stockholmsf...