Hoppa till sidans innehåll

Gryningsritt 27 maj 2017


Lördagen den 27 maj genomförde SFK Jaktsektion en gryningsritt under ledning av Charlotta Mantell och Micke Lindberg.

En gryningsritt är inget för den morgontrötte utan kräver en tidig start på dagen då det som namnet säger skall ridas i gryningen. För några av de 17 deltagarna innebar det att väckarklockan stod på 3.00 eller strax därefter. Det är ju inte bara ryttaren som skall vakna till utan hästen skall göras fin och sedan transporteras in till staden.

Vi red iväg från Ryttarstadion 6.00 och red ner längs Lidingövägen via Sturegatan där vi passerade en filminspelning som skyltade med ”kräftskiva” i Humlegårdsparken. Det slående är att när man rider på detta sätt så möts man av dels stora ögon men också av glada leenden. Det är som vi ryttare redan vet att hästar gör människor glada!

När vi hade passerat Stureplan med allehanda taxibilar, sopbilar och bussar så red vi upp Kungsgatan och sedan runt bygget på Sergels torg. Ritten fortsatte sedan genom Kungsträdgården innan vi red ut mot Skeppsholmen som rundades. På Skeppsholmen kom en vaktmästare farandes runt ett hörn i sin bil och hans min var rätt obetalbar då han mötte 17 hästar. Tror inte han hade räknat med det.

Turen fortsatte sedan tillbaka förbi Grand Hotel och sedan via Kungsträdgården genom Berzelii Park och ut mot Strandvägen. I Strandvägens mitt finns det en ridväg så där passade vi på att ta en galopp i samlad tropp. Härlig känsla att få galoppera där! Framme vid Djurgårdsbron så vände vi uppåt längs Narvavägen och rundade Karlaplan i en härlig samlad trav innan vi sedan skrittade upp längs Erik Dahlbergsgatan och cirka 7.45 var vi åter på Ryttarstadion.

Vid Ryttarstadion mötte Thomas och Johan upp och hade dukat upp en härlig frukost som Stora Coop Sundbypark vänligt sponsrade oss med. Gissa om det smakade gott med kaffe och smörgås efter turen.

Tror att alla trots den tidiga starten var rörande överens om att detta skall vi göra om igen, att se vår vackra huvudstad vakna från hästryggen är nämligen en oförglömlig upplevelse!

Uppdaterad: 19 SEP 2017 09:59 Skribent: Jan Pallinder
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Stockholms FRK - Ridsport
Yvonne Frykfors, Lunda 28
17893 Drottningholm

Kontakt:
Tel: 086643194
E-post: kansliet@stockholmsf...