Hoppa till sidans innehåll

Hubertusjakten 2017


Fotograf: Martina Dannberg

Lördagen den 4 november var det dags för den 121:a Hubertusjakten.

Jakten inleddes med samling och korum av vår präst Lisa Mobrandt som eskorterades av den mångårige jaktryttaren Beyron Johansson som dagen till ära körde vagn och sedan följde fältet under dagen. Master för Hubertusjakten var Björn Beckman, Master of the Field var Björn Färestad och Pikörer var Charlotta Mantell och Anna Fagrell.
Efter korum och genomgång bar det iväg och efter ett antal språng kunde de 34 ryttare starka fältet ta en värdefull paus på Ryttarstadion där såväl kaffe som ärtsoppa serverades.
Efter tapten så bar det sedan av ut mot Gärdet och Södra Djurgården. Efter ett antal språng och galoppsträckor blev det sedan återigen tapt den här gången i Frisens park på Södra Djurgården.
Efter den sista tapten red fältet åter tillbaka till Gärdet för det avslutande upploppet. För att få rida upploppet krävs det att man deltagit i två förjakter och sedan ha deltagit i Hubertusjakten och hoppat hindren och således inte varit åskådare och ridit förbi hindren.
Stämningen är spänd bland ryttarna när man ställer upp för upploppet och de snabbaste av alla var även i år Ann-Marie Säberg och Stefan Rödjare vilka båda är tidigare jaktvinnare, men nu som tidigare år är det dock så att det gäller inte bara att vara snabbast utan även fånga svansen och då de båda missade den i farten så blev det istället Therese Lingberth som knep svansen och därigenom blev årets jaktvinnare! Therese som red sin andra Hubertusjakt var glad och fick ila hem för att förbereda talet till hästen!
I år var vi ett 75 tal festdeltagare som samlades ett antal timmar efter avslutad jakt. Som traditionen bjuder så går jaktryttarna in i ett separat rum för att där rösta fram den kanske finaste utmärkelsen man kan få, nämligen årets jaktkamrat.
När middagen har kommit igång och den utsökta varmrätten avnjutits så är det då utdelning av medaljer till dels alla ryttare som fullföljt säsongen, dels till jaktvinnaren och sedan offentliggörs det vem som blivit årets jaktkamrat. För att kunna bli vald till årets jaktkamrat krävs att man ridit jaktsäsongen och även att man är medlem i Stockholms Fältrittklubb. I år vann AnnMarie Åhman priset!
Vid pennan, Mikael Lindberg.

 

Högupplösta bilder>>

Uppdaterad: 21 NOV 2017 10:48 Skribent: Jan Pallinder
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Stockholms FRK - Ridsport
Yvonne Frykfors, Lunda 28
17893 Drottningholm

Kontakt:
Tel: 086643194
E-post: kansliet@stockholmsf...