Hoppa till sidans innehåll

Fjärde förjakten!


Hej Jaktvänner och de 32 musikaliska ryttarna i fältet på den fjärde förjakten,

Denna jakt var det första gången vi fick lyssna till rappa toner på trumpet från Samuel Wrackefeldt som samlade ihop fältet samt förstärkte olika kommandon från Master Roger Johansen.

Det var lite ruggigare och egentligen perfekt temperatur för hästarna vid starten klockan 10 men solen tittade fram efter ett tag och värmde upp publiken. Det var en intresserad publik som lärde sig lite om själva jakten samt lite om SFK och jakthistoria och som tackade fältet med en applåd efter avslutad jakt.

Fältet börjar numera att bete sig som ett väloljat harmoniskt maskineri som byter skepnad mellan kolonn om en, kolonn om två och jaktformation på ett sätt som fick Master och andra berörda att le från öra till öra.

Det hela startade som sagt med fanfarer och efter genomgång av kommandon och säkerhetstänk så bar det av på Fisksjöäng både kors och tvärs för att då och då försvinna in i skogen mot Lidingö. Efter att ha hoppat över vagnarna tog sig fältet vidare mot Universitetsängarna där diket forcerades två gånger.

Frammarsch till avslutningen skedde på vacker kolonn om en för att få granris och sedan avtackning med inslag av fanfarer.

Jaktsektionen

På förstasidan: Fjärde förjaktens ledarkvartett; Master Roger Johansen, Pikeurer Anna Fagrell och Filippa Johansson och Master of the Field Björn Färestad.

Överst: Intresset var stort från publiken när jaktfältet kom dundrande förbi det närmaste hindret på Fisksjöäng.

Nedan: Vår egen trumpetare Samuel Wrackefeldt skapade en extra atmosfär på den fjärde förjakten.

Uppdaterad: 25 OKT 2018 09:44 Skribent: Ingrid Hammarlund
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Stockholms FRK - Ridsport
Yvonne Frykfors, Lunda 28
17893 Drottningholm

Kontakt:
Tel: 086643194
E-post: kansliet@stockholmsf...