Hoppa till sidans innehåll

Dianaritten 1 juni


Våren virvlade förbi och så även Dianaritterna.

Den tredje och sista Dianaritten var en perfekt komposition av fält med jaktformation, skogsstigar med små hinder och självklart de olika små vattendragen vi kunde hitta.

Vår Master Lotta Mantell ledde oss fram på olika stigar och det var en bra svårighetsnivå, om dock något över den säljande beskrivningen av "promenadridning" som florerat.

Bildtext: Här kommer snart Dianaritts fältet komma galopperande fram genom skogen och ta några graciösa skutt.  

På hemväg hade vi en galopp som ”rensade förgasaren ordentligt” som en ryttarinna mycket riktigt beskrev det hela som. Men det är en fantastisk känsla när man känner hur hästen under sig flyger fram och ger allt i uppförsbacken genom skogen. Totalt så galopperade vi i underbara 19 minuter under ritten.

Det dignande prisbordet hade lockat fram många vårliga ekipage med fantastiska flätor i manen, dekorerade hovar, blomstrumpeband, blommiga ridbyxor, engelsk jaktrock och fantastisk slipps för att nämna ett axplock. Vid prisutdelningen var det en högoddsare att de kornblå skålarna dröjde till fjärdepris innan de valdes av en lycklig vinnare.

Bildtext: De lyckliga vinnarna för bästa Turnout på första säsongens grand final av Dianaritterna samlades för att förevigande. 

Vi får summera Dianaritts trilogin 2019 med att Gudarna generellt log mot oss om dock Helios Gyllene vagn lyste med sin frånvaro under grillningen på den sista Dianaritten då Zeus återtog kommandot över himlen och Roland som var vår grillmästare blev genomblöt. Men vad gjorde det för vi hade ju fått uppleva en glimt då man förstår meningen med livet.

Jaktsektionen på SFK

Uppdaterad: 25 JUL 2019 08:00 Skribent: Ingrid Hammarlund
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Stockholms FRK - Ridsport
Yvonne Frykfors, Lunda 28
17893 Drottningholm

Kontakt:
Tel: 086643194
E-post: kansliet@stockholmsf...