Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Dianaritten 4 maj 2019


Det har skett. Diana har anlänt till Liljanskogen. Jupiter sände sina strålar på oss. Elva ekipage genomförde det hela. After Diana avnjöts och festen är över.

Vi kan bara vara lyckliga vi som fick vara med. Vilken ritt!

Vi samlades upp på Ryttarstadion och begav oss via allmänna vägar till Fisksjöäng. Där lät vår master, Lotta Mantell, oss värma upp med några skutt innan vi samlade oss i jaktformation och så bar det av. Vi galopperade genom ängen i olika bågar och genomtänkta ridvägar och hinder efter hinder avverkades. Sedan leddes vi in på en trolsk skogsväg över stockar och stenar. Inne vid en solbelyst glänta hoppade vi över en mossbevuxen stock och kom så småningom ut igen på Fisksjöäng.

Vi tog ytterligare ett antal hinder och galopperade fint fram till den vanliga avslutningsplatsen. Därefter var det trav och skritt på ridvägar hem till Ryttis med en viss påverkan av löploppet som försökte stötta oss.

Efter vård av hästar samlades vi vid vår klubbstuga där Roland, Annica och Helen hade fixat fram förtäring till oss. Vi lät oss väl smaka av toast och hamburgare samt dryck. Sedan var det prisutdelning för ”best turnout”. I ömsom snöfall ömsom solsken fick Anette Nyström, som för dagen hade en himmelsk framtoning från topp till hov, mottaga sitt pris från Annica.

För framtida historieskrivning, när Dianaritten blivit lika legendarisk som Hubertusjakterna, vill vi skapa en trovärdig källa och beskriva de som red:

Lotta Mantell, Master

Asna Lindén, Pikör

Björn Beckman, Pikör

Björn Färestad, Master of the Field

Göran Enerstål, Kökarl

Ulla Larsson

Anette Nyström

Louise Hugemark Malmström

Eva Billerstam

Lotta Keto

Johan Axelsson

Uppdaterad: 08 MAJ 2019 17:57 Skribent: Ingrid Hammarlund
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Stockholms FRK - Ridsport
Yvonne Frykfors, Lunda 28
17893 Drottningholm

Kontakt:
Tel: 086643194
E-post: kansliet@stockholmsf...