Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Jaktsektionens policy


Jaktsäsongen är ett arrangemang för att främja gemenskap och kamratskap både inom och utanför SFK samt med våra grannar Kungl. Djurgårdens förvaltning och Livdragonerna.

Jaktridning är varken farligt eller ofarligt, bygger på ridkunnande samt bra omdöme dvs sunt förnuft.

Jaktens längd, hinderstorlek samt, om det blir aktuellt, relaterade avstånd är anpassade till häst.

Häst är en häst med en mankhöjd större än 148 cm. Lägre mankhöjd är ponny. Skillnaden mellan en liten häst och en stor ponny kan betraktas som försumbar. Här kommer ryttarens omdöme in. Vi kontrollmäter inga små hästar utan litar på att ryttarens omdöme dvs att den lilla hästen är kapabel för jaktridning.

Jaktsäsongen vänder sig till vuxna ryttare. Med vuxen avses 18 år. Svårigheten med att rida jakt är inte hindren utan att man galopperar runt och hoppar tillsammans med andra ryttare, träningsjakter knappt 30 st ekipage och på Hubertusjakten närmare 50 st. Vi har inget krav på leg utan litar även här på ryttarens och i förekommande fall målsmans goda omdöme. Skillnaden på rid mognad hos en ryttare som närmar sig sin 18-års dag och en som fyllde 18 år dagen innan jakten rids beror inte på åldern utan mer på vederbörandes mognad. Däremot är det strikt 18 års gräns till balen. Undantag kan, eventuellt, göras om den omyndige kommer i målsmans sällskap.

Frågor besvaras av,

Mikael Lindberg

This is a mailto link

Uppdaterad: 21 MAJ 2018 09:28 Skribent: Jan Pallinder

Postadress:
Stockholms FRK - Ridsport
Yvonne Frykfors, Lunda 28
17893 Drottningholm

Kontakt:
Tel: 086643194
E-post: kansliet@stockholmsf...