Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Hur går jakterna till?


Då en del undrar hur långt vi rider, hur länge och hur höga hindren är så tänkte jag försöka sammanfatta lite enkelt här. En utförlig beskrivning av jakterna finns även på Fältrittklubbens hemsida där Marianne Loodin på ett mycket bra sätt beskrivit jakterna, där finns även Jaktsektionens policy.

Förjakterna rider vi på Fisksjöäng och efterhand så brukar vi rida lite längre och hoppa några fler hinder. Hinderhöjden varierar från 50 cm upp till cirka 90-100. Samtliga hinder är dock väldigt inbjudande och hästarna hoppar oftast väldigt bra på dem.

Vi börjar alltid 10.00 och då skall samtliga vara klara och framridna. Mastern har då en genomgång inför jakten och berättar hur det fungerar och det hela avslutas med en skål där vi önskar varandra god jakt.

Sedan rider vi en cirka 8-10 språng i lugnt tempo. Efter det så tar vi en skrittpaus innan det är dags för nästa sväng på motsvarande sätt. Därefter skrittar vi bort till fälten vid universitetet där vi rider en sväng och även då gör en 8-10 språng innan det är dags för paus. Efter pausen gör vi sedan ytterligare en sväng vid universitet alternativt skrittar tillbaka till Fisksjöäng för en avslutande runda. Det som skiljer de olika förjakterna åt är att vi på slutet rider lite fler språng och även då en ytterligare sväng. Det hela avslutas sedan med en samling och genomgång innan vi skrittar av hästarna enskilt och avslutar med fika och ärtsoppa.

Den stora jakten går sedan till på likartat sätt med den skillnaden att vi då rider ner till Ryttarstadion för paus innan vi rider ut på Gärdet och vidare mot Södra Djurgården innan vi avslutar det hela på Gärdet nedanför Borgen.

Jakterna går på gräs så vi rekommenderar att brodda, många rider med små gräsbrodd eller isbroddar men där måste man känna lite själv.

Vad gäller föranmälan och betalning så behöver man inte föranmäla sig utan man bara dyker upp och betalar med Swish på plats.

Uppdaterad: 21 MAJ 2018 09:28 Skribent: Jan Pallinder
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Stockholms FRK - Ridsport
Yvonne Frykfors, Lunda 28
17893 Drottningholm

Kontakt:
Tel: 086643194
E-post: kansliet@stockholmsf...